povpraševanje
FIRSTLOOK360 kamera za reševanje, iskanje in preiskovanje

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo svetovali.

*Polja označena z zvezdico so obvezna. S klikom na gumb “Oddaj povpraševanje” se strinjate s splošnimi pogoji za obdelavo osebnih podatkov.

Zahvaljujemo se vam za poslano povpraševanje. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
nadaljujTE na stran
Oops! Something went wrong while submitting the form.

FIRSTLOOK360 kamera za reševanje, iskanje in preiskovanje

pošljiTE povpraševanje

Prenesite brošuro

No items found.

Galerija

No items found.

podrobnosti

FIRSTLOOK 360 je prva brezžična 360° reševalna kamera. FIRSTLOOK360 (FL360) je hibridna reševalna kamera, ki uporablja dve kameri in posebej razvito programsko opremo za sestavljanje več sferičnih pretokov v živo, da ustvari gladko slikovno področje, ki si ga je mogoče ogledati, oceniti in urejati na mobilni napravi (tablici ali pametnem telefonu). Poleg tega se digitalni video posnetki prenašajo v kakovosti HD in so zasnovane za žični ali brezžični prenos na mobilno napravo Android.

FIRSTLOOK360 je logična evolucija reševalne kamere in zagotavlja hitre rezultate iskanja z visoko zmogljivostjo baterije in robustno tehnologijo. Vsestransko orodje, ki ga je mogoče uporabiti v več kot le tehničnih reševalnih aplikacijah, FL360 revolucionira trg in spodbuja reševalce, da ponovno razmislijo o načinu izvajanja tehničnih operacij in reševalnih misij ter o sredstvih in opremi, potrebnih za uspešen izid.


Ustanovitelji podjetja Agility Technology Corporation imajo več kot 30 let praktičnih izkušenj na številnih področjih tehničnega reševanja. Njihovo poslanstvo je izzvati status quo in najti načine za uporabo novih tehnologij za ustvarjanje praktičnih in stroškovno učinkovitih rešitev. To poteka v tesnem sodelovanju z reševalnimi ekipami po vsem svetu.


 • 360° panoramski pogled med delovanjem
 • 360° video snemanje z možnostjo iskanja tudi po namestitvi
 • Zelo visoka zanesljivost, saj ni gibljivih delov, podvrženih poškodbam
 • Reševalno kamero je mogoče povezati z različnimi prikazovalnimi napravami
 • Zmožnost interkoma z žrtvijo(-ami)
 • Brezžična in žična povezava
 • 360-stopinjska LED osvetlitev za najboljši možni pogled
 • IP68 za kratkotrajno uporabo v vodi

USAR1 – Urban Search & Rescue Kit 1

Zasnovan za globalne ekipe za iskanje in reševanje v mestih (USAR) in vse aplikacije tehničnega reševanja. Komplet je zasnoval USAR1 za težke reševalne ekipe, posebej ameriške FEMA tipa 1 (težke) in vrste 2 (srednje), ekipe INSARAG tipa 1 in 2, civilno zaščito in vojaške odzivne ekipe. Ta komplet najbolje uporablja ekipa dveh članov, pri čemer eden sondira prostor s kamero, drugi pa daje navodila in izvaja iskanje z aplikacijo FL360 na tabličnem računalniku.

RSK1 – komplet za hitro iskanje 1

Zasnovan za hitro iskanje, je RSK1 primeren za tehnične iskalne operacije ene osebe, reševalne enote, zdravnike, izvidniške ekipe, vodnike psov, ekipe US FEMA tipa 2 (srednje) in vrste 3 (lahke), ekipe INSARAG tipa 2 in 3, DART in vojaške odzivne ekipe. RSK1 je s svojim kompaktnim ohišjem iz trdega ohišja in priloženim žepom na prsih popolna kombinacija za agilne reševalne ekipe, ki želijo pospešiti svoje iskanje, in cenovno dostopnega orodja za iskanje s kamero za njihovo zalogo opreme.

MRK1 / MRK2 – komplet za bolničarja in reševanje 1 in 2.

Zaradi edinstvenega sferičnega slikanja kamere FL360 je to prva reševalna kamera, primerna za medicinske reševalne misije, kjer se domneva, da je žrtev na nedostopni lokaciji. Komplet reševalcem olajša oceno zdravstvenega stanja bolnika, ko celotno telo ni v celoti vidno. Zasnova kamere FL360 z majhno velikostjo, nemehansko glavo kamere, brezžično funkcijo in polnim 360° vidnim poljem je zelo primerna za pomoč reševalcem pri zajemanju pomembnih podatkov.

VRHUNSKA TEHNOLOGIJA, DOKAZANA ZANESLJIVOST

Med reševalno akcijo se želite brezpogojno zanesti na svojo opremo. Reševalna akcija ne sme biti ogrožena zaradi kompleksne tehnologije ali tehnoloških napak. To še posebej velja za kamere za iskanje in reševanje.


Trenutne gospodarske razmere silijo reševalne ustanove, kot so gasilske enote, da ponovno razmislijo o načinu izvajanja tehničnih operacij in reševalnih misij ter o sredstvih in opremi, potrebnih za uspešen izid. Oprema za vizualno iskanje in reševanje, ki se danes uporablja, se je od uvedbe v devetdesetih letih prejšnjega stoletja le malo razvila. Vsak reševalec, ki ima izkušnje s tehničnim iskanjem in reševanjem, lahko zlahka izpostavi slabosti trenutnih kamer za vizualno iskanje in reševanje: težke so, mehanski tečaj glave kamere je dovzeten za poškodbe, baterije se hitro izpraznijo, konfiguracije so statične in oprema je drago za vzdrževanje.


Inovativna in zanesljiva tehnologija lahko pomaga povečati uspešnost reševanja v nesrečah, kot so potresi ali zrušitve zgradb, z boljšim in jasnejšim prepoznavanjem žrtev in določanjem njihove lokacije pod ruševinami. Seveda to zahteva določeno stopnjo inovativne tehnologije skupaj z absolutno zanesljivostjo tudi v težkih pogojih na kraju dogodka.


FIRSTLOOK360 skrajša čas iskanja in zagotavlja celovito večnamensko orodje, ki se lahko uporablja v različnih situacijah tehničnega reševanja.

Reševalne kamere se ne uporabljajo le pri reševanju. Zaradi izjemnih zmogljivosti in robustne zasnove ter inovativne tehnologije kamere so idealno operativno orodje tudi na drugih področjih. Tukaj vam želimo pokazati posebej vznemirljiv primer:

 • Vojaški organi in organi kazenskega pregona po vsem svetu morajo nadzorovati svoje teritorialne vode in ladijski promet, ki nenehno vpluje v njihova pristanišča in iz njih izstopa. Kot del te varnosti je veliko agencij razvilo Visit Board Search and Seizure Teams (VBSS) posebej za boj proti terorizmu, piratstvu in tihotapljenju ter izvajanje carinskih, varnostnih in drugih pregledov. FIRSTLOOK360 je popolno orodje za ekipe VBSS, saj kamera ponuja lahko, robustno zasnovo s tehnologijo brezžičnega sferičnega slikanja 360°, ki jim omogoča, da v nekaj sekundah pregledajo praznine na ladjah in drugih plovilih. Poleg tega lahko kamera FIRSTLOOK360 snema 360° video in posname posnetke, ki jih je mogoče pregledati in po potrebi uporabiti kot dokaz. Cilj je ekipi zagotoviti še en niz oči na nevidnih območjih, kjer je tihotapljenje, trgovina z ljudmi in druge nezakonite dejavnosti se morda skrivajo, ampak tudi veliko manjše vizualno orodje. Moč FL360 je v njegovi hitrosti, funkcionalnosti in mobilni integraciji.
 • Carina in kazenski pregon – Carinske aplikacije, kot sta ocena in pregled tovora tovornjakov, ladij ali zračnega tovora.
 • Industrija in gradbeništvo – Izvajanje pregledov votlin v mostovih in drugih strukturah ali pregledovanje rezervoarjev s težkim ali nevarnim dostopom.
 • In tudi v raziskavah se takšni sistemi kamer uporabljajo, saj omogočajo začetno oceno in varnostno oceno ruševin, zgodovinskih zgradb, jamskih sistemov in še marsičesa.

PREDNOSTI FIRSTLOOK360

360° SFERIČNI POGLED

FIRSTLOOK360 (FL360) je hibridna reševalna kamera, ki uporablja dve kameri in posebej razvito programsko opremo za sestavljanje več živih sferičnih tokov v ustvarjanje gladke slikovne pokrajine, ki si jo je mogoče ogledati, analizirati in urejati na mobilni napravi (tablici ali pametnem telefonu). Poleg tega se digitalne video slike prenašajo v kakovosti HD in so zasnovane za žični ali brezžični prenos na mobilno napravo Android.

360° VIDEO SNEMANJE

Druga velika prednost, ki jo ponuja ta tehnologija, je, da je mogoče slike tudi naknadno ovrednotiti v celotnem 360-stopinjskem spektru. Ocenjeni niso samo posamezni deli slike, saj reševalna kamera shrani celotno sferično sliko. Tretje osebe, na primer vodja reševanja, lahko naknadno prosto iščejo po celotnem 360-stopinjskem pogledu, kar močno poveča možnosti za uspešno iskanje.

BREZ PREMIČNIH DELOV

Nekatere reševalne kamere imajo gibljive dele, ki zagotavljajo vsestransko vidljivost med reševalnimi operacijami. Občutljivi deli omogočajo klasične funkcije povečave in ostrenja. Izziv pri napravah s tako gibljivimi deli med iskalno misijo z nepredvidljivimi situacijami je, da se lahko poškodujejo. Reševalna akcija je na tej točki pogosto prekinjena, če je reševalna kamera poškodovana, razen če je na voljo nadomestna reševalna kamera.

INTERKOM FUNKCIJA

Poleg tega je možno vzpostaviti stik ali sprejeti zvoke pacienta ali žrtve prek interkom sistema ter mikrofonov in zvočnikov, vgrajenih v reševalno kamero. Sposobnost komuniciranja s pacienti in žrtvami je bistven in pomemben element sodobnih reševalnih kamer.

BREZŽIČNO IN ŽIČNO

Za vsako reševalno operacijo ni mogoče vzpostaviti varne in stabilne brezžične komunikacije med reševalno kamero in tablico. Za uspešno izvedbo reševalne akcije je možno reševalno kamero FIRSTLOOK360 upravljati tudi žično in tako vzpostaviti stabilno in na motnje odporno povezavo z iskalno kamero.

360° OSVETLJIVOST

Naše reševalne kamere imajo to prednost, da jih lahko potisnemo skozi najmanjše votline in zaradi vgrajene LED osvetlitve na zaslon prenašajo zelo dobro in osvetljeno sliko. LED osvetlitev osvetljuje okolico 360 stopinj in ustrezno varčuje z energijo baterije v primerjavi s klasično osvetlitvijo, kar podaljša čas delovanja reševalne kamere. Tehnologija LED osvetlitve prihrani tudi težo, kar olajša manevriranje reševalne kamere v reševalnih akcijah.

PRILAGODITEV POD VODO

Poleg tega se lahko reševalna kamera FIRSTLOOK360 uporablja tudi v vodi in jo je mogoče enostavno predelati in pripraviti za daljše reševanje v vodi. Kratke misije v mokrih okoljih je mogoče izvesti tudi s standardno opremo reševalne kamere, ne da bi poškodovali mikrofone in zvočnike reševalne kamere.

BREZ PREKINITEV

Sodobna in inovativna zasnova reševalne kamere FIRSTLOOK360 omogoča nemoteno delovanje, tudi če je treba zamenjati baterije (možnost hot-swap). Reševalna akcija se lahko nemoteno nadaljuje. Poleg tega reševalna kamera uporablja komercialno dostopne polnilne baterije ali baterije in ne uporablja posebnih izdelkov, katerih nabava je zamudna ali draga.

pošljiTE povpraševanje

ostali izdeLki znamke

FIRSTLOOK

Program

Blagovne znamke