povpraševanje
MFU Barracuda

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo svetovali.

*Polja označena z zvezdico so obvezna. S klikom na gumb “Oddaj povpraševanje” se strinjate s splošnimi pogoji za obdelavo osebnih podatkov.

Zahvaljujemo se vam za poslano povpraševanje. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
nadaljujTE na stran
Oops! Something went wrong while submitting the form.

MFU Barracuda

Mobilni visoko učinkovit CAFS sistem.

pošljiTE povpraševanje

Prenesite brošuro

Galerija

No items found.

podrobnosti

MFU BARRACUDA

Kompaktna samozadostna mobilna enota za gašenje s peno, MFU Barracuda, se vgradi na mala okretna vozila, kot so štirikolesniki, ultralahki transporterji, prikolice ali čolne za hitro in učinkovito posredovanje. Enota se zažene v le nekaj sekundah in lahko iz enega litra vode in dodatka penila ustvari do 12 litrov pene. Namenjena je gašenju požarov razreda A, B in F. Velik pretok in curek pod visokim tlakom 40 bar omogočata gašenje iz varne razdalje.

Na vgrajenem navijaku je 30 m cev (opcijsko 60 m), ki zagotavlja velik radij delovanja. Kompaktna MFU Barracuda temelji na patentirani visokotlačni mešalni tehnologiji in lahko ustvari mokro ali oprijemljivo peno HiCAFS. Sistem FU Barracuda lahko kombiniramo z rezervoarji različnih velikosti. Z 200 litrskim vodnim rezervoarjem sistem doseže do 2400 litrov pene (razmerje med porabo vode in ustvarjeno peno je 1:12). Pri uporabi načina HiCAFS, tlačne posode s stisnjenim zrakom zadostujejo za velikost rezervoarja 210 litrov. Ko se tlačne posode izpraznijo, sistem še vedno omogoča gašenje z vodo ali peno pod nižjim tlakom.

Na vgrajenem navijaku je 30 m cev (opcijsko 60 m), ki zagotavlja velik radij delovanja. MFU Barracuda omogoča hitro preklapljanje med načinom gašenja z vodo ali s peno. Pri HiCAFS načinu iz 1 l vode nastane do kar 12 l pene. Pri delovnem tlaku 40 bar dosega domet kar do 19 m in ima izjemen pretok: voda do 50 l/min, pena do 300 l/min. Visokotlačni CAFS sistem MFU 50-150 je idealna rešitev za vgradnjo na pick-up ali podobna manjša vozila za hitro posredovanje. Tehta cca. 120 kg in ima popolnoma prilagodljivo kapaciteto rezervoarja vode in penila. Sistem je enostaven za uporabo in ga lahko upravlja ena oseba. Kontrolni elementi si sledijo v smiselnem vrstnem redu.

IZJEMNA ZMOGLJIVOST

 • Domet voda: do 19 m pri 40 bar
 • Domet HiCAFS: do 15 m
 • Pretok voda: do 50 l/min
 • Pretok HiCAFS: do 300 l/min

PODROBNOSTI

 • Razmerje iz vode v peno: 1:12
 • Rezervoar penila: 10 l
 • Tlačna posoda: stisnjen zrak, 300 bar / 6,8 l
 • Dolžina cevi: 30 m (opcijsko 60 m)
 • Motor: 4-taktni
 • Rezervoar goriva: 4,1 l
 • Zagon: elektronski zagon
 • Zagonska baterija: 12 V
 • Črpalna višina: 2 m
 • Delovna temperatura: -25°C - 60°C
 • Teža: 120 kg
 • Dimenzije: (VxŠxD): 680x565x590 mm

TRIJE NAČINI GAŠENJA ZA VSAKO SITUACIJO

 1. Visokotlačni vodni curek - Vodni curek omogoča izjemen domet do 35 metrov. Visokotlačni curek prodre skozi plamen, da lahko gasilno sredstvo doseže površino gorečega materiala in ga namoči, s tem pa zniža temperaturo in pogasi ogenj.
 2. Razpršen curek - Z rotacijo dvojne cevi na ročniku se vkopi razpršeni način, ki med gašenjem pokriva večjo površino, porabi manj sredstva za gašenje in je idealen za preventivno hlajenje in za gašenje manjših požarov ali žarišč.
 3. CAFS - Način gašenja s peno ustvari debelo plast pene z dodajanjem zraka gasilni mešanici. Tako velika količina pene lahko pokriva velika območja. Gosta pena deluje kot odeja na goreči površini in s tem preprečuje nastajanje dima in ponovni vžig ognja.

GAŠENJE S PENO

Pena je sestavljena iz mešanice vode, penilnega sredstva in zraka. Razmerje teh treh sestavin se prilagaja glede na uporabo. Toplotno obstojna pena se kot preproga poleže na goreče snovi in jih pogasi. Pena preprečuje dotok kisika do ognja in zatira razvoj toksičnih požarnih plinov. Kemijska reakcija izgorevanja tako ne more napredovati in ogenj se zaduši. Lahko se uporablja za gašenje naprav pod električno napetostjo (do 1000 V na razdalji 2 metrov). Prednost sistemov za gašenje s peno je njihova visoka učinkovitost, saj pena preprečuje ponovni vžig in za sabo pusti le malo ostankov gasilnega sredstva v primerjavi z drugimi gasilnimi sredstvi.

VRTLJIV ROČNIK

Vrtljiva dvojna cev omogoča preklop med strnjenim in razpršenim curkom, s čimer se povečajo možnosti taktičnega prilagajanja za vse vrste požarov. Doziranje gasilnega sredstva je brezstopenjsko, možno je uravnavanje dovoda zraka za izdelavo popolne pene glede na vrsto požara, varnostni zatič pa ščiti napravo pred nenadzorovano sprožitvijo.

pošljiTE povpraševanje

ostali izdeLki znamke

Hne Technologie

Program

Blagovne znamke