povpraševanje
Vario 13 Carbon

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo svetovali.

*Polja označena z zvezdico so obvezna. S klikom na gumb “Oddaj povpraševanje” se strinjate s splošnimi pogoji za obdelavo osebnih podatkov.

Zahvaljujemo se vam za poslano povpraševanje. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
nadaljujTE na stran
Oops! Something went wrong while submitting the form.

Vario 13 Carbon

Visoko učinkovit prenosni gasilni sistem za gašenje s peno.

pošljiTE povpraševanje

Prenesite brošuro

Galerija

No items found.

podrobnosti

GAŠENJE S PENO
GAŠENJE S PENO
STALNI TLAK 38 BAR
TLAK 38 BAR
DOMET DO 21 METROV
DOMET DO 21 M
ENOSTAVNO VZDRŽEVANJE
ENOSTAVNO VZDRŽEVANJE

VARIO 13 CARBON

Karbonsko ohišje najnovejše generacije gasilnih sistemov HNE zagotavlja večjo moč in nižjo težo. Napolnjen sistem Vario 13 Carbon tehta le 25 kg in deluje pri stalnem tlaku 38 bar. Velik domet do 21 m je idealen za gašenje malih in srednje velikih požarov tipov A, B in F iz varne razdalje.

TEHNIČNE LASTNOSTI

  • Na voljo 9 litrski ali 13 litrski sistem
  • Domet: do 21 m
  • Gasilna sposobnost: 2x55 A, IV B
  • Gasilno sredstvo: mešanica vode in katerekoli vrste penila
  • 3 funkcije gašenja v 1 napravi: HiPRESS, HiCAFS in SPRAY
  • Teža: 20 kg (Vario 9 Carbon) do 25 kg (Vario 13 Carbon)
  • Dodatna oprema: nahrbtnik

ZA VEČJO POŽARNO VARNOST

Vario 13 Carbon je zagotovo prva izbira gasilcev v napadalnem vozilu, prav tako je sistem odličen za proizvodna podjetja, skladišča, poslovne stavbe, javne ustanove ipd. saj presega najvišjo možno oceno zmogljivejših klasičnih gasilnih aparatov.

GAŠENJE S PENO

Pena je sestavljena iz mešanice vode, penilnega sredstva in zraka. Razmerje teh treh sestavin se prilagaja glede na uporabo. Toplotno obstojna pena se kot preproga poleže na goreče snovi in jih pogasi. Pena preprečuje dotok kisika do ognja in zatira razvoj toksičnih požarnih plinov. Kemijska reakcija izgorevanja tako ne more napredovati in ogenj se zaduši. Lahko se uporablja za gašenje naprav pod električno napetostjo (do 1000 V na razdalji 2 metrov). Prednost sistemov za gašenje s peno je njihova visoka učinkovitost, saj pena preprečuje ponovni vžig in za sabo pusti le malo ostankov gasilnega sredstva v primerjavi z drugimi gasilnimi sredstvi.

ENOSTAVNA UPORABA

Uporaba visokotlačnega gasilnega sistema Vario 13 Carbon je enostavna in zahteva minimalno usposabljanje ter vzdrževanje. Uporabniki lahko sistem napolnijo sami. Z rednim vzdrževanjem lahko gasilniku zagotovimo najmanj 10-letno življenjsko dobo.

VARIO FUNKCIJA

Nova generacija inovativnih visokotlačnih gasilnih sistemov za gašenje požarov s peno združuje 3 načine gašenja v eni napravi – gašenje s tekočo peno (HiPRESS), oprijemljivo peno (HiCAFS) in peno v razpršenem curku.

VRTLJIV ROČNIK

Vrtljiva dvojna cev omogoča preklop med strnjenim in razpršenim curkom, s čimer se povečajo možnosti taktičnega prilagajanja za vse vrste požarov. Doziranje gasilnega sredstva je brezstopenjsko, možno je uravnavanje dovoda zraka za izdelavo popolne pene glede na vrsto požara, varnostni zatič pa ščiti napravo pred nenadzorovano sprožitvijo.

pošljiTE povpraševanje

ostali izdeLki znamke

Hne Technologie

Program

Blagovne znamke