povpraševanje
HNE prenosni visokotlačni gasilni sistem Vario 13

Izpolnite spodnji obrazec in z veseljem vam bomo svetovali.

*Polja označena z zvezdico so obvezna. S klikom na gumb “Oddaj povpraševanje” se strinjate s splošnimi pogoji za obdelavo osebnih podatkov.

Zahvaljujemo se vam za poslano povpraševanje. Odgovorili vam bomo v najkrajšem možnem času.
nadaljujTE na stran
Oops! Something went wrong while submitting the form.

HNE prenosni visokotlačni gasilni sistem Vario 13

HiCAFS, HiPRESS in SPRAY v enem sistemu za gašenje s peno.

pošljiTE povpraševanje

Prenesite brošuro

Galerija

No items found.

podrobnosti

VARIO 13 CARBON

Polnilna kapaciteta: 13 L
Gasilno sredstvo: voda + penilo
Načini gašenja: HiPRESS + HiCAFS + SPRAY
Tlačna posoda: 2 L/300 bar, karbonska,
Delovni tlak: 38 bar, stalni
Domet: do 21 m
Gasilna sposobnost: 2x55 A, IV B, 25 F
Tip požara: A + B + F
Temperaturno območje: -25°C do 60°C
Gašenje električnih naprav: razdalja min. 2 m / max. 1.000 V
Teža (napolnjen): 25 kg
Višina / premer: 670 mm / 210 mm
Certifikat: CE, SQ 289/1

*Opcijsko: nahrbtnik

Najnovejša generacija gasilnih sistemov VARIO združuje tri načine gašenja s peno v eni napravi – gašenje s tekočo peno (HiPRESS), z oprijemljivo peno (HiCAFS) in s peno v razpršenem curku (SPRAY). Sistemi VARIO so na voljo v jekleni ali karbonski izvedbi. Napolnjen sistem VARIO Carbon 9 tehta manj kot 20 kg in zagotavlja največjo fleksibilnost. Kombinacija konstantnega delovnega tlaka 38 bar, šobe, patentiranega ročnika in velikosti kapljic omogoča domet do 21 m za gašenje malih in srednje velikih požarov tipa A, B in F in gašenje pod električno napetostjo do 1.000 V iz varne razdalje.

ZA VEČJO POŽARNO VARNOST

Vario 13 Carbon je zagotovo prva izbira gasilcev v napadalnem vozilu, prav tako je sistem odličen za proizvodna podjetja, skladišča, poslovne stavbe, javne ustanove ipd. saj presega najvišjo možno oceno zmogljivejših klasičnih gasilnih aparatov.

GAŠENJE S PENO

Pena je sestavljena iz mešanice vode, penilnega sredstva in zraka. Razmerje teh treh sestavin se prilagaja glede na uporabo. Toplotno obstojna pena se kot preproga poleže na goreče snovi in jih pogasi. Pena preprečuje dotok kisika do ognja in zatira razvoj toksičnih požarnih plinov. Kemijska reakcija izgorevanja tako ne more napredovati in ogenj se zaduši. Lahko se uporablja za gašenje naprav pod električno napetostjo (do 1000 V na razdalji 2 metrov). Prednost sistemov za gašenje s peno je njihova visoka učinkovitost, saj pena preprečuje ponovni vžig in za sabo pusti le malo ostankov gasilnega sredstva v primerjavi z drugimi gasilnimi sredstvi.

VARIO FUNKCIJA

Nova generacija inovativnih visokotlačnih gasilnih sistemov za gašenje požarov s peno združuje 3 načine gašenja v eni napravi – gašenje s tekočo peno (HiPRESS), oprijemljivo peno (HiCAFS) in peno v razpršenem curku.

PATENTIRAN ROČNIK

Vrtljiva dvojna cev omogoča preklop med strnjenim in razpršenim curkom, s čimer se povečajo možnosti taktičnega prilagajanja za vse vrste požarov. Doziranje gasilnega sredstva je brezstopenjsko, možno je uravnavanje dovoda zraka za izdelavo popolne pene glede na vrsto požara, varnostni zatič pa ščiti napravo pred nenadzorovano sprožitvijo.

ENOSTAVNA UPORABA

Uporaba visokotlačnega gasilnega sistema Vario 13 Carbon je enostavna in zahteva minimalno usposabljanje ter vzdrževanje. Uporabniki lahko sistem napolnijo sami. Z rednim vzdrževanjem lahko gasilniku zagotovimo najmanj 10-letno življenjsko dobo.

pošljiTE povpraševanje

ostali izdeLki znamke

Hne Technologie

Program

Blagovne znamke