1.7.2022

Obiskali smo Interschutz 2022

Ekipa MF+ je obiskala dolgo pričakovani in večkrat prestavljeni Interschutz 2022, največji gasilski sejem na svetu. 85.000 obiskovalcev iz 61 držav je obiskalo Hannover z željo, da se seznanijo z zadnjimi novostmi iz industrije, ki bodo zarisala prihodnost civilne zaščite.

Kljub temu, da se nekateri večji proizvajalci gasilsko tehnične opreme sejma niso udeležili, smo dogodek izkoristili za poglabljanje naših partnerskih odnosov in razvijanje novih idej. Pot pa smo izkoristili za smeh in krepitev ekipnih vezi ter skupaj preživeli štiri naporne, a čudovite dni.

V nadaljevanju vam predstavljamo nekaj novosti, ki so nas na sejmu navdušile. Poleg civilne zaščite sta bili osrednji temi dogodka digitalizacija in trajnost, v duhu katerih je bilo predstavljeno novo električno letališko vozilo Panther podjetja Rosenbauer. Več o sejmu in razstavljalcih si preberite tukaj.

HNE

Naš dolgoletni partner HNE je predstavil nov sistem MFU Shark 50/100 in mobilni gasilni sistem na vozičku za hitro posredovanje HiCAFS 25.

BIG

Velik del zaposlenih pri družinskem podjetju BIG sestavljajo izkušeni gasilci, kar se odlično odraža na premišljeno oblikovanih, uporabniku prijaznih produktih.

Na svojemu izjemnemu razstavnemu prostoru, ki je na nas pustil velik vtis, so se predstavili s svojimi tehnično dovršenimi prezračevalniki, dimovleki, generatorji pene in dimno zaveso. Poleg že lansiranega visoko zmogljivega baterijskega prezračevalnika HP18 iB je bil dodatna novost tudi veliki mobilni prezračevalnik s hidravličnim pogonom XP125.

FIRE-MAX

Letos se je Interschutz sejma udeležilo tudi naše sestrsko podjetje Fire-Max. Predstavili so svojo novo linijo Fire-Max Rescue za reševanje na cestah, gašenje in haz-mat operacije. Inženirji, ki izdelke oblikujejo, so hkrati aktivni gasilci in lahko tako opremo preizkušajo v povsem resničnih okoliščinah. S tem zagotavljajo, da je oprema vrhunske kakovosti in izjemno visoke vzdržljivosti.

Na sejmu nas je navdušila kolekcija visoko zmogljivih absorbentov - Sorbi Sorbent, SorbiSorbent Pillows, ter Magnetic Leak Patch in Magnetic Drain Cover. Več o omenjenih izdelkih si preberite tukaj.

Predstavili so tudi novi model Seek Thermal termo kamere, AttackPRO.

DICOSY

Z izjemno dovršenim modro-belim razstavnim prostorom nas je navdušil tudi Dicosy. Poleg Turbo Hydro Jet sistema so predstavili povsem nova električna vozila ter EXTREMV vozila.

WRS INTERNATIONAL

Novost v naši ponudbi je belgijski proizvajalec osebne opreme za reševanje iz vode in na vodi, WRS International. Ponudbo izdelkov, ki bodo kmalu na voljo tudi v našem spletnem katalogu, si oglejte tukaj.

IDEX GROUP

Lukas Hydraulik nas je navdušil z novo kolekcijo e3 Connect. Dnevno so izvajali zanimive tehnične vaje, ki si jih lahko ogledate na tem videu. Na zunanjem razstavišču so v bazenu demonstrirali uporabo vodoodpornega hidravličnega baterijskega orodja serije e3. Predstavili so tudi opcijsko baterijo za delo v slani vodi.

Vetter je predstavil izjemno aktualno rešitev - sistem za hlajenje in varno shranjevanje električnih avtomobilov EIS. Predstavili so tudi dvižne blazine C.tec.174 psi z novim povezovalnim členom za spajanje blazin.

OGNIOCHRON

Letos so predstavili nove gasilnike za gašenje sončnih panelov PV Stop (foto v galeriji).

COLTRI

Italijanski proizvajalec kompresorjev COLTRI je predstavil prenosne in stabilne kompresorje za polnjenje tlačnih posod.

Poleg omenjenih smo obiskali tudi odlične razstavne prostore Seiz in Mast Pumpen.

Obisk sejma nam je prinesel ponovno potrditev, da so naši skrbno izbrani partnerji zares izjemni. Vsak od njih je specializiran za točno določen izziv, zato lahko skupaj vzpostavljamo nove, boljše standarde na področju reševanja. Veseli smo, da smo uspeli naše tesne partnerske odnose dodatno okrepiti in še povečali našo veliko MF+ družino.

No items found.