2.2.2024

Organiziramo usposabljanje po programu Rescue 3

V mesecu maju bo prvič v Sloveniji potekalo usposabljanje Swift water and Flood Rescue Technician (SRT) po programu Rescue 3. Štiri dnevni program zajema teoretični in praktični del za osvojitev tehnik reševanja na divjih vodah in v primeru poplav ter je namenjen reševalcem iz vode in tistim, ki bi želeli osvojiti tehnike reševanja iz vode.

Rescue 3 je mednarodno vodilni program za oblikovanje in akreditacijo tečajev tehničnega reševanja in varnega usposabljanja. Že od leta 1979 postavlja svetovni standard za usposabljanja reševalcev na divjih vodah in v poplavah. Tokrat bo program prvič potekal tudi v Sloveniji, 17. - 20. maj 2024, pod vodstvom licenciranih inštruktorjev iz Društva reševalcev iz vode Slovenije, Mihe Miheliča in Blaža Stana.

Tečajniki z udeležbo pridobijo znanje o hidrologiji, se seznanijo z nevarnostmi rek in poplavnih voda ter z osnovami za načrtovanje in vodenje reševanja. Praktične veščine vključujejo samoreševanje, plavanje v divjih vodah in osnove reševanja z obale ter iz vode. Poleg tega se tečajniki seznanijo z osnovami upravljanja reševalnih čolnov in uporabe vrvne tehnike.

Prijave so možne do 31. 3. 2024 ali do zapolnitve mest. Podroben pregled vsebine tečaja je na voljo tukaj. Vabljeni!

No items found.